Meni Zapri

Informativni dan 2021

Spoznajte študij astronomije

Fakulteta za matematiko in fiziko vas vabi, da se v sklopu informativnih dni udeležite predstavitev študija na fakulteti. Predstavitve bodo potekale na daljavo v petek 12. februarja 2021 ob 10. in ob 15. uri ter v soboto 13. februarja ob 10. uri preko aplikacije Zoom. Predhodna registracija ni potrebna. Več informacij o študiju in informativnem dnevu dobite na uradni strani fakultete.

Po zaključku uradnega dela, vas astrofizikalna skupina vabi, da se udeležite sproščenega in zabavnega pogovora s profesorji, zaposlenimi in študenti, kjer si boste lahko priigrali tudi kakšno uporabno nagrado in obenem spoznali kaj lahko pričakujete tekom študija. Druženje se bo na platformi Zoom začelo ob približno naslednjih terminih:

Vabljeni da se nam pridružite na sproščenem klepetu in druženju. Zabavno in poučno bo. Za dodatne informacije si lahko prelistate tudi naš letak s predstavitvijo astronomske smeri študija.

Predstavitev astronomske skupine ter njenih dejavnosti in raziskovalnih področij

Ogled observatorija na Golovcu
 
Spoznajte lokacijo ter prostore observatorija Golovec in naprave s katerimi upravljamo. Popeljali vas bomo med kontrolnimi sobami teleskopov, zunanjo manjšo kupolo ter do antene za sprejem radijskih signalov. 
Študij astrofizike
 
Kako izgleda študij astrofizike na fakulteti in kaj lahko pričakujete po njegovem zaključku? Svoj pogled na študij in obštudijske dejavnosti bodo z vami delili trenutni in bivši študenti na fakulteti.
Astronomska skupnost
 
Poleg raziskovanja in poučevanja na področju astronomije se ukvarjamo še z mnogimi drugimi stvarmi. Tekom leta pripravljamo poljudna predavanja in oglede observatorija ter strokovne seminarje, v jesenskem času pa se družimo ob peki kostanja.
Raziskovalna področja
 
Skupina pokriva različna raziskovalna področja od študija posameznih zvezd kot je Sonce, do njihovih skupkov kot so galaksije in jate galaksij. Smo člani več mednarodnih kolaboracij, kar nam omogoča predčasen dostop do ogromnega nabora še neraziskanih podatkov.