Meni Zapri

20.3.2022 – Dan odprtih vrat ob spomladanskem enakonočju

Astronomski observatorij Fakultete za matematiko in fiziko (Pot na Golovec 25, Ljubljana) vabi ob spomladanskem enakonočju v nedeljo, 22. septembra 2021 na dan odprtih vrat od 18:30 do 21:30.

Program, ki bo potekal v živo, je sestavljen iz več krajših prispevkov sodelavcev in znastvenikov Astronomske skupine, ki vas bodo popeljali po observatoriju in izvedli opazovanja s teleskopom. Za obisk je potrebna rezervacija brezplačne vstopnice od petka 18. marca od 19. ure dalje na tem naslovu. Celoten program traja uro in pol. Ogledi bodo potekali v skupinah po 30 oseb z urniki 18:30, 19:00, 19:30, 20:00.

Napovednik

  • Uvodno predavanje ter kratke vesoljske novice (prof. Tomaž Zwitter in dr. Dunja Fabjan)
  • Raziskovalna dejavnost na observatoriju ter ogled kontrolne sobe AAT in teleskopa Vega (dr. Janez Kos, dr Gregor Traven in Bojan Dintinjana)
  • Opazovanje s teleskopi na travniku za observatorijem (Herman Mikuž, Samo Ilc, Rok Vogrinčič in študenti astronomske smeri na FMF)

Observatorij pripravlja za javnost poleg Dnevov odprtih vrat tudi druge dogodke, kot so Večeri na observatoriju, sodeluje pa tudi pri Noči raziskovalcev. Če želite biti obveščeni o prihajajočih dogodkih se lahko naročite na prejemanje obvestil.

Vir: Astronomski observatorij FMF